10 ΚΛΑΣΣΙΚΑ VIDEO GAMES ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΞΕΙ ΟΛΟΙ.




- 10 - Zelda Είναι ενα παιχνίδι περιπέτειας-φαντασιάς δημιουργήθηκε απο την Nitendo το 1986. Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Link ένας έφηβος που φοράει εναν πράσινο χιτώνα και ενα πράσινο μυτερό καπέλο. Ο σκοπός του παιχνιδίου είναι να ελευθερώσει την πριγκίπισσα
Zelda περνώντας απο διάφορες δοκιμασίες.








- 9 - Sonic Tο πρώτο video παιχνίδι κυκλοφόρησε απο την sega τον ιούνιο του 1991. Απο τότε ο Sonic έχει γίνει ενας απο τους πιο γνωστούς χαρακτήρες video παιχνιδιών έχοντας πουλήσει πανω απο 70 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Sonic είναι ένας ανθρωπόμορφος σκατζόχοιρος που έχει την ικανότητα να τρέχει με την ταχύτητα του ήχου και να γίνεται μπαλα για να χτυπάει τους αντιπάλους. Το μπλέ χρώμα του Sonic είναι εμπνευσμένο για να ταιριάζει με το λογότυπο της sega τα παπούτσια είναι εμπνευσμένα απο τον Michael Jackson ενώ το κόκκινο χρώματα τους απο τον Αϊ Βασίλη τέλος η προσωπικότητα του είναι εμπνευσμένη απο τον Bill Clinton.








- 8 - Donkey Kong O πρωταγονιστής είναι ενας γορίλας. Στο πρωτο Donkey Kong εμφανίζετε σαν ανταγωνιστής του Mario. Ο χρήστης μπορει να ελέγξει μόνο τον Mario και σκοπός του παιχνιδιού ειναι να ελευθερώσει την βασίλισσα απο την κορυφή μιας οικοδομής χωρίς να τον πετύχουν τα βαρέλια που πεταεί ο Donkey kong .












- 7 - Bubble bobble Το Bubble bobble δημιουργήθηκε το 1986. Οι βασικοί χαρακτήρες ειναι δύο, ένας μπλέ και ένας πράσινος δράκος που πέτανε απο το στόματους σαπουνόφουσκες. Σκοπός του παιχνιδίου είναι να ελευθερόσουν απο τα τέρατα τις κοπέλες τους. Το παιχνίδι εξελίσετε σε διάφορες πίστες οπου τέρατα επιτίθονται. Οι δράκοι για να σκοτώσουν τα τέρατα πρέπει να τα πετύχουν με τις φούσκες και μετά να πηδήξουν πάνω τους και να σπάσουν την φούσκα.









- 6 - Galaxian To Galaxian δημιουργήθηκε το 1979. Σκοπός του παιχνιδίου ηταν να καταφέρεις να διαλύσεις διάφορα εξωγήινα διαστημόπλοια. Ο χρήστης είχε στον έλεγχο του ενα αεροπλάνο που πυροβολούσε και στόχος ήταν να διαλύσει τα αντίπαλα καμικάζι - διαστημόπλοια πριν αυτά πέσουν πάνω του.











- 5 - Street fighter Δημιουργήθηκε το 1987 απο την Capcom. Στο πρώτο street fighter ο χρήστης είχε στον έλεγχό του τον Ryu και σκοπός ήτανε να νικήσει 10 αντιπάλους απο 10 διαφορετηκές χώρες. Όταν βγήκε το street fighter 2 ήτανε το πρώτο παιχνίδι μάχης που ο χρήστης είχε την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς χαρακτήρες.












- 4 - Pokemon Το πρώτο video παιχνίδι pokemon δημιουργήθηκε για το game boy το 1996. Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ηταν ένας εκπαιδευτής pokemon στον οποίο ο χρήστης επέλεγε τι όνομα θα του δώσει. Στην αρχή του παιχνιδιόυ ο χρήστης έπρεπε να διαλέξει το πρωτο pokemon που θα εκπαίδευε ανάμεσα στον bulbasaur, charmander, squirtle. Σκοπός ήταν να γίνεις ο καλύτερος εκπαιδευτής και να πιάσεις και τα 151 pokemon!










- 3 - Pacman Δημιουργήθηκε το 1980 . Πρωταγωνιστής είναι ενα κίτρινο πλασματάκι που μoιάζει με μισοφέγγαρο. Το παιχνίδι εξελίσεται σε δίαφορα επίπεδα και σκοπός ειναι να φας όλες τις τελείες που υπάρχουν χωρίς να σε πιάσουνε οι αντίπαλοι που είναι τέσσερα φαντασματάκια.













- 2 - Tetris Δημιουργήθηκε στην σοβιετική ένωση το 1984 απο τον Alexey Pajitnov. Το όνομα του προέρχετε από τo Ελληνικό αριθμητικό πρόθεμα "τετρα" και απο την λέξη tennis που ήταν το αγαπημένο άθλημα του Pajitnov! Το tetris πούλησε πάνω απο 70εκ αντίτυπα ενώ τον Ιανουάριο του 2010 ανακοινώθηκε οτι πούλησε πάνω απο 100εκ αντίτυπα για τα κινητά τηλέφωνα μέσα σε 5 χρόνια. Έχει χαρακτηριστεί σαν το καλύτερο παιχνίδι όλων των επόχων.











- 1 - Super mario Πρώτη φόρα είδαμε τον "Mario" στο παιχνίδι Donkey kong το 1981. Απο τότε έγινε η Μascot της Nintedo και εμφανήστικε σε πάνω απο 200 άλλα video games. Ο "Mario" είναι ενας Ιταλο-αμερικάνος υδραυλικός που ζει στο βασίλειο των μανιταρίων και προσπαθει πάντα να σωζεί το βασίλειο και την πριγκίπισσα "Peach" απο τον " Bowser " Η σείρα παινχδιών "Mario" έχουν πουλήσει πάνω απο 210εκ αντίτυπα και είναι η πρώτη σε πωλήσεις σειρα παιχνδιών.