10 ΘΑΝΑΤΟΙ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

- 10 - Ayrton Senna . O θάνατος του 3 φορές πρωταθλητή κόσμου στην φόρμουλα 1 συνέβη στη 1 Μαίου 1994 καθώς πρωτοπορούσε στο Gran Prix του San Marino,έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα . To ατύχημα του Ayrton Senna ήταν το δευτερό θανάσιμο στα 12 χρόνια της formula 1 ενώ το πρώτο ήταν μια μέρα πριν (Roland Ratzenberger ).








- 9 - James Dean . Hταν ένας Αμερικάνος ηθοποιός γεννήθηκε στης 8 Φεβρουαρίου 1931 και πέθανε στης 30 Σεπτεμβρίου του 1955. Ο dean καθιερώθηκε απο τον ρόλο του στην " ταινία επαναστάτης χωρίς αιτία " . Δύο άλλες ταινίες που πρωταγονίστισε ήταν το " ανατολικά της Εδεν " και "Γίγαντας".Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που κέρδισε μετα θάνατον βραβέιο καλύτερου ηθοποιού. Πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.





- 8 - Michael Jackson.O Michael Jackson πέθανε απο καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στο Los Angeles στης 25 ιουνίου 2009. Τον παρακολουθούσε παραϊατρικό πρoσωπικό αλλά ο θανατός του ανακοινώθηκε απο το νοσοκομείο Ronald Reagan. O πρoσωπικός του ιατρός δήλωσε πως τον βρήκε αναίσθητο χωρίς να ανασαίνει αλλά είχε παλμό. Aργότερα διαπιστώθηκε οτι ο θάνατος του προήλθε απο συνδιασμό πολλών φαρμάκων!








- 7 - Kurt Cobain .Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Σιατλ στης 8 Απριλίου 1994. Ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Nirvana. H αστυνομία του Σιατλ αναφέρει οτι βρέθηκε νεκρός με μια καραμπίνα διπλα στο σώμα του, ειχε μια πληγή στο κεφάλι του. Ειχέ αφήσει ενα αποχαιρετιστήριο γράμμα το οποίο ανακαλήφθηκε κόντα στο πτώμα του. Η αστυνομία του Σιατλ μέτα την αυτοψία που έγινε δήλωσε οτι ο θάνατος του προήλθε απο μια μόνο σφαίρα στο σάγονι του.






- 6 - Marilyn Monroe. Βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της στο Μπρέντγουντ απο την οικιάκη της βοηθό στης 5 Αυγούστου 1962, ήταν 36 χρονών.O θάνατός της προήλθε απο οξεία δηλητηρίαση από βαρβιτουρικά. Ο γιατρός της υποστήριξε οτι πρόκειται για πιθανή αυτοκτονία.Πολλοί υποστήριξαν οτι πρόκειται για δολοφονία αλλά ποτέ δεν υπήρξαν κατηγοριες για δολοφονία.








- 5 - Jim morrison. O Morrison πέθανε στης 3 ιουλιου του 1971 Ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος "DOORS". Bρέθηκε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι απο την Pamela Courson. Δεν έγινε αυτοψία και αυτό άφησε πολλά ερωτήματα για τον θάνατο του. Ο Morrison πέθανε 27 χρονών....












- 4 -Freddie Mercury. Γεννήθηκε στης 5 Σεπτέμβρη του 1946 και πέθανε στης 24 Nοεμβριού του 1991. Ήταν ο τραγουδιστής των Queen. Είχε γράψει πολύ μεγάλες επιτυχίες όπως το " Bohemian Rhapsody " , " Somebody to Love " , " Don't Stop Me Now " και το " We Are the Champions ".... Οι Queen όσο είχαν για τραγουδιστή τον Mercury έκανα 300εκ πωλήσεις. Υπήρχαν φήμες οτι του είχε διαγνωστεί AIDS αλλά ο ίδιος το αρνιοταν. Μέχρι το τέλος της ζώης του τον κυνηγόυσαν φωτογράφοι και πόλλες εφήμεριδες ισχυρίζοταν οτι ήταν πολύ άρρωστος. Στης 23 Νοεμβρίου βγήκε μια ανακοίνωση στην οποία ο Mercury παραδεχόταν οτι είχε την ασθένεια και παρακαλούσε να τον σέβαστουν... Την επόμενη μέρα 24 Νοεμβρίου 1991 ο Mercury άφησε την τελευτέα του πνοή. Ατία θανάτου ήταν ο ιος ΑΙDS.



- 3 - Elvis Presley. Στης 18 ιουλιου 1953 ο Πρίσλεϊ πληρώνεγια να ηχογραφήσει ένα δίσκο στη Sun Studios με τα τραγούδια Μy happiness και That's when your Heartaches begin. Ο Πρίσλεϊ έδωσε αυτό το δίσκο στη μητέρα του, ως δώρο για τα γενέθλια της . Στης 4 Ιανουαρίου επέστρεψε στο Studio για να ηχογραφήσει αλλα δύο τραγούδια, ο ιδρυτής του Studio έψαχνε ενάν λευκό με νεγρικό ήχο και συναίσθημα.Ο Πρίσλεϊ εμφανίστηκε στη κατάλληλη χρονική στιγμή, οπότε στις 26 Ιουνίου 1954 τον καλεί για ένα δοκιμαστικό . Ο Έλβις έπαιξε με τους Σκοτ Μούρ και Μπιλ Μπλακ αλλά αρχικά το δοκιμαστικό κρίθηκε αποτυχημένο. Κατά την διάρκεια μιας πρόβας όμως πάνω στο τραγούδι that's all right το αποτέλσμα του ήταν πολύ ικανοποιητικό στις 9 Ιουλίου 1954 το έδωσε στη κυκλοφορία . Ο δίσκος έγινε επιτυχία και η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται παντου. Στις 16 Αυγούστου 1977 στο Μέμφις του Τενεσί, ο Πρίσλεϊ βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα από τη μνηστή του Τζίντζερ Όλντεν, στο σπίτι του, την βίλα Γκρέις λαντ, στο Μέμφις του Τενεσί και ανακοινώθηκε ο θάνατος του. Ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση φαρμάκων. Ηταν 42 χρονών.


- 2 - Πριγκίπισσα Diana. Πριγκίπισσα Diana της Ουαλίας ήταν σύζυγος του Κάρολου πρίγκιπα της Ουαλίας. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο γιους, τους Πρίγκιπες Γουίλησε τεράστια φήμη ως προσωπικότητα, και προσέλκυε το ενδιαφέρον του τύπου κάθε είδους για την υπόλοιπη ζωή της. Έχασε την ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα που προκλήθηκε από αχαλίνωτη καταδίωξη δημοσιογράφων και φωτογράφων την 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι. Τα πορίσματα για την διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος, που δημοσιοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2008, απέρριψαν ευθύνες στους οδηγούς που είχαν εξαπολύσει την καταδίωξη αλλά και τον οδηγό του οχήματος της Νταϊάνα . Ήταν 36 χρονών.




- 1 - John Lennon. Ήταν ένας Άγγλος μουσικός που έγινε παγκοσμίος γνωστός σαν ένας απο τους ιδρυτές των Beattles. Πυροβολήθηκε μέχρι Θανάτου απο τον Mark David Chapman στην είσοδο του κτιρίου που έμενα στην Ντακότα στις 8 Δεκεμβριού του 1980. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομέιο St. Luke's - Roosevelt οπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Aποτεφρώθηκε στης 10 Δεκεμβριού στο νεκροταφείο Φερνκλιφ.