Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 10 ΠΙΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟΥ FBI

-10- Jose Luis Saenz. Kαταζητήτε γιατί πυροβόλησε και σκώτοσε 2 μέλη αντίπαλης συμμορίας τον Ιούλιο του 1998 . Και μετά απο δύο βδομάδες απήγαγε βίασε και σκότωσε την κοπέλα του. Ειναι επίσης ύποπτος για έναν φόνο στην Καλιφόρνια.









-9- Alexis Flores. Kαταζητείται για την απαγωγή και τον φόνο της πεντάχρονης Iriana Dejesus στη Φιλαδέλφεια τον ιούλιο του 2000. Απελάθει στην Ονδούρα αφού είχε εκτίσει ποινή στις φυλακές της Αριζόνας για πλαστογραφία.











-8- Glen Stewart Godwin. Καταζητείται γιατί είχε δραπετεύσει απο τις φυλακές της Καλιφόρνια το 1987 όταν εκτούσε την ποινή του για φόνο.Στην συνέχεια φυλακίστηκε στο Μεξικό για διακίνηση ναρκωτικών αλλά κατάφερε να ξανα αποδράσει αφου είχε σκοτώσει και τον συγκάτοικο του στο κέλι.









-7- Victor Manuel Gerena. Καταζητείται για ληστεία 7 εκ. δολλαρίων απο μια εταιρεία security στο Κονεκτικατ το 1983. Κράτησε όμηρους τους 2 υπαλλήλους της εταιρείας και τους έριξε αναίσθητους κανοντάς τους ενεση με μια άγνωστη μη θανατηφόρα ουσία. Το FBI δίνει 1 εκ δολαρια αμοιβή σε όποιον δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του.







-6- James J. Bulger. Kαταζητείται για την συμμετοχή του σε 19 φόνους μεταξύ του 1970 και 1980 επίσης καταζητείται για εκβιασμό και διακίνηση ναρκωτικών. Η αμοιβή για όποιον δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του ειναι 2 εκ δολλάρια.










-5- Robert William Fisher. Kαταζητείται γιατι σκότωσε την γυναίκα του , τα δύο του παιδιά και ανατίναξε το σπίτι που ζούσαν στην Αριζόνα. Οι έρευνες έδειξαν οτι δολοφόνησε την οικογένεια του γιατί η γυναίκα του ετοιμαζόταν να ζητήσει διαζύγιο.







-4- Jason Derek Brown. Kαταζητείται για φόνο και ληστεία στην Αριζόνα. Τον Νοέμβρη του 2004 σκότωσε εναν οδηγό τεθωρακισμένου φορτηγού οπου διέφυγε με 56 χιλιάδες δολλάρια.













-3- Eduardo Ravelo. Kαταζητείται για την συμμετοχή του σε εκβιασμούς διακίνηση ηρωίνης , κοκαίνης και μαριχουάναs.












-2- Semion Mogilevich. Καταζητέιται γιατί φέρεται οτί ήταν ο εγκέφαλος σε μια κομπίνα πολλών εκατομυρίων δολλαρίων απο το 1993 εως το 1998 που σκοπός τους ήταν να εξαπατήσουν χιλιάδες επενδύτες σε μια δημόσια επιχείρηση στον Καναδά. Το σχέδιο κατέρευσε το 1998 αλλά ήδη είχαν χαθεί 150 εκ δολλάρια. Tον συνέλαβαν στην Μόσχα το 2008 οπου φυλακίστηκε μέχρι τον Ιούλιο του 2009 αλλά αφέθηκε ελευθέρος επειδή δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία εναντίον του. Το FBI μετα απο δύο μήνες τον έβαλε στην λίστα με τους πιο καταζητούμενους φυγάδες.











-1- Osama bin Laden. Είναι ο αρχηγός της Αλ-καϊντα και καταζητείται για την σχέση του σε βομβιστηκές επιθέσεις στις πρεσβειές των Η.Π.Α της Τανζανιας και του Ναϊρόμπι οπου σκοτώθηκαν 200 άνθρωποι. Toν Οκτώμβρη του 2001 το FBI τον έβαλε στην λίστα με τους πιο καταζητούμενους τρομοκράτες για τις επιθεσεις του στις πρέσβειες και οχι για τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους όπου σκωτόθηκαν 3000 άνθρωποι. Έχει επικηρυχθεί για 50 εκ δολλάρια.